Erhvervserfaring

Som kommunikationsmedarbejder for Filmby Aarhus og Shareplay var min primære opgave at markedsføre Filmbyen. Derudover var jeg med til at udvikle kommunikationsstrategier og styrke den interne kommunikation.

Arbejdsopgaver:

– Kommunikation på sociale medier

– Eksterne og interne nyhedsbreve

– Tekstarbejde (interviews, artikler, reportager, blogindlæg)

– Tilrettelæggelse og markedsføring af konference ved SPOT Festival

– Udvikling og vedligeholdelse af hjemmesider

– Pressearbejde (pressemeddelelser og kontakt til presse)

– Arrangerede møder og andre aktiviteter

Efter kommunalvalgkampen i 2013 blev jeg ansat som kommunikationsmedarbejder hos Socialdemokraterne i Aarhus. Mine opgaver bestod primært i at lave PR-arbejde, varetage den interne kommunikation og hjælpe med praktiske opgaver.

I PR-arbejdet foretog jeg medieovervågning, satte fokus på de gode historier og skrev et væld af pressemeddelelser og læserbreve. Derudover producerede jeg forskellige slags tekster til blandt andet hjemmesider og Facebook.

I forbindelse med den interne kommunikation skrev jeg nyhedsbreve og sørgede for, at der var informationsflow mellem byrådsmedlemmerne og de menige medlemmerne i partiet.

Af praktiske opgaver tog jeg referat af gruppemøderne og arrangerede diverse møder.

I min praktikperiode på studiet var jeg ansat som kampagnemedarbejder i Borgmester Jacob Bundsgaards valgkampen. Her fungerede jeg som presseansvarlig og kommunikationsrådgiver. Jeg foretog medieovervågning hver dag, lagde en kommunikationsstrategi og sørgede for, at der blev reageret på vigtige sager, og at der blev sat en bestemt dagsorden i medierne.

I den forbindelse skrev jeg mange pressemeddelelser og læserbreve. Jeg skrev også tekster til hjemmesider, Facebook-sider og til kampagnematerialet.

Desuden gav jeg rådgivning i forbindelse med forberedelse af debatter, taler og anden mundtlig fremtræden.

Som studentermedarbejder i byrådssekretariatet i Borgmesterens afdeling transskriberede jeg byrådsdebatterne. Det var en vigtig opgave for sekretariatet, da de skulle bruge debatterne til at servicere udvalg, magistrater og byrådsmedlemmer.

Desuden gav det mig et indblik i debatterne og i den aktuelle politiske situation i Aarhus Kommune. Det har også givet mig indblik i, hvordan en kommune fungerer som organisation.

Afløser i forbindelse med sygdom, ferie eller ekstravagter.

Arbejdet kræver ansvar og handlekraft, hvis uheldet er ude.

I Spentrup Svømmeklub underviste jeg børn og unge i alderen 4-15 år i at svømme. Det var et utrolig livsbekræftende job, og det var samtidig med til at udvikle mig fagligt og personligt. Der er ikke noget, der udfordrer ens kommunikationsevner, som små børn, der nemt mister fokus og siger ligeud, hvis undervisningen er dårlig.

Jeg var desuden instruktøransvarlig i min tid i svømmeklubben og stod for at arrangere månedlige møder for instruktører og hjælpeinstruktører. Jeg var også tovholder på diverse sociale arrangementer for de unge svømmere i klubben.

Jeg blev oprindeligt ansat til at pakke aviser og køre med forskellige ruter, som ikke var blevet afsat. Men da de manglede hjælp på kontoret til at tage imod reklamationer, holde styr på informationer i deres system og få gode ideer til udvikling og optimering af distributionsarbejdet, kom jeg i stedet til at arbejde på kontoret.

Arbejdet krævede kommunikative egenskaber, da jeg også stod for en del af kontakten til avisbude, kunder og andre distributioner.